Makarona “Vesuvio” me salcë me arra dhe stika

Makarona “Vesuvio” me salcë me arra dhe stika
Përbërësit

320 gr makarona me format të shkurtër "Vesuvio"

150 gr rukola

50 gr borzilok

Arra të qëruara 3 lugë gjelle

Stika të qëruara 2 lugë gjelle

Vaj ulliri

Piper i kuq

Kripë

Përgatitja

Copëtoni mirë dhe lani rukolën dhe borzilokun, thajini mirë duke i mbështjellë me një pecetë të thatë e të pastër ose letër kuzhine.

Piqni në një tigan stikat e pishës dhe arrat, lërini të ftohen dhe kalojini në mikser. Shtoni pak kripë e piper të kuq.

Shtoni gjithmonë duke vazhduar grirjen, rukolën dhe borzilokun. Bashkë me të pak nga pak vajin e ullirit, aq sa duhet për të krijuar salcën.

Zjeni makaronat, kullojini dhe shtoni mbi to salcën e përgatitur. Sipër tyre pak piper të grirë. j/m

 

( burimi "Oggi.it")

 

 

loading...
loading...