Frutat arrore janë: arra, lajthia, bajamja dhe gështenja. Gështenja mund të jetë e pjekur, e zier, në formë të puresë,torta, ëmbëlsira dhe salcat ekzotike për ushqime me mish.
Përmban vitamina te grupit A, C dhe B dhe minerale te rëndësishme, si kaliumi dhe fosfori, ne sasi me te vogël, kalcium, magnez, sulfur, klor, hekur, bakër, dhe mangan, por nuk përmban shume natrium, rekomandohet ne dietën e te sëmurëve me çrregullime te veshkave dhe te gjakut.
Efektet
Lodhja: Gështenjat janë shumë të mira për ata që vuajnë nga lodhja sezonale, e shkaktuar nga gripi dhe ftohjet e rënda. Janë të dobishme për të kapërcyer lodhjen mendore, mungesën e përqendrimit dhe stresin e fortë.
Shtatzënia: Gështenjat përdoren edhe gjatë shtatzënisë, falë përmbajtjes së tyre me acid folik, edhe në rastin e ndonjë anemie.
Shëndetësi dhe kozmetikë: Gështenjat përdoren edhe për mjekim të reumatizmës,për uljen e ënjtjeve dhe infektimeve të ndryshme. Ato përdoren edhe në përbërjen e shumë preparateve kozmetike për lëkurën e flokëve dhe fytyrës, për shkak të efekteve të tyre qetësuese në organizëm./m.j/