Kosi është produkt mjaft i dobishëm ushqimor, i cili normalizon aktivitetin e organeve të tretjes, përmirëson imunitetin, ndihmon në “grumbullimin” dhe nxjerrjen helmeve nga organizmi dhe nxit metabolizmin.
Mëngjesi
Përzierje e kosit dhe luleshtrydheve, një gotë e vogël çaj jeshil apo lëngu të pastër portokalli
Dreka
Një gotë çaj bimor, supë e ftohtë e bërë nga kosi dhe trangujt e prerë në rrathë të vegjël, 100 gramë mish i zier pule, sallatë nga trangujt, domate dhe majdanoz, kosi sipas dëshirës, ndërkaq një gotë limonade të ngrohtë pa sheqer
Zëmra
Domate me kos. Në kos shtoni pak kripë dhe përziejeni
Darka
Një gotë e ngrohtë çaj bimësh, bizele e zier në avull me kos, një gotë limonadë e ngrohtë pa sheqer