Sado që të kënaqemi duke pirë birrë, shumica e njerëzve pas pirjes së saj ballafaqohen me probleme dhe fryrjen e stomakut.
Përse rekomandohet të pihet birra në gotë dhe jo në shishe? Ja arsyet.
Njëri ndër produktet e dorës së dytë të fermentimit të birrës është dyoksid karboni. Ai deri te hundët tona sjell të gjitha aromat e birrës dhe ka për qëllim krijimin e shkumës në majë të gotës. Edhe pse dyoksid karboni na ndihmon që të kënaqemi me të gjitha sensacionet e birrës, vetëm në një konservë apo shishe birre prej 0.3 litrash gjendet dy herë e gjysmë më shumë CO2.
Kur pimë birrë nga shishja apo konserva, gllënka tjetër apo kafshata e ushqimit liron atë gaz në stomakun tonë dhe atëherë pason fryrja.
Mënyra më e mirë për ta shijuar birrën është në gotë të ftohtë qelqi, nën këndin prej 45 gradësh sepse në këtë mënyrë lirohet dyoksidi i kabronit në gotë, në vend se në stomak.