Kosova do të shkojë në votime me 11 qershor

Kosova do të shkojë në votime me 11 qershor
Kosova voton më 11 qershor. Presidenti caktoi datën e zgjedhjeve të parakohshme, pas një takimi me partitë politike.

Kuvendi ka pranuar vendimin e Presidentit Thaçi se zgjedhjet e parakohshme të mbahen më 11 qershor 2017.

Përfaqësuesit e 20 partive kërkuan këtë datë, ndërsa Presidenti po konsideronte edhe 18 qershorin, në bazë të Kushtetutës së Kosovës, e cila parashikon që procesi i zgjedhjeve të jashtëzakonshme të mbahet ditë të diel, jo më herët se 30 ditë dhe jo më vonë se 45 nga shpërndarja e Parlamentit.

Në tryezën e partive munguan përfaqësuesit e Lidhjes Demokratike të Kosovës të Kryeministrit Mustafa.

Si kryetar i kësaj partie, pak minuta para takimit të thirrur në Presidencë nga Thaçi, Mustafa postoi një mesazh në rrjetet sociale ku njoftonte mbledhjen e Kryesisë gjatë ditës.

Shpërndajeni me miqtë tuaj: