Përbërësit:
5 kunguj
1 qepë e mesme
1 vezë
30 gr bukë e thekur e grirë
30 gr miell
30 gr djathë grana
Majdanoz
Piper
Kripë
Vaj ulliri 250 ml
Përgatitja:
Lani kungujt, qepën, menten, majdanozin dhe bëni gati përbërësit. Grini hollë kungujt dhe qepët.
Mblidhini perimet të gjitha bashkë në një pecetë të pastër në mënyrë që tu dalë i gjithë uji. Duhet të jenë të thata.
Bashkoni bashkë në një tas të thellë bukën e thekur të grirë, djathin grana, gjizën, vezën, miellin dhe erëzat. Përziejini mirë të gjitha.
Modelojini qoftet me duar, me duar pak të lagura e skuqini në vaj të ngrohtë e jo të nxehtë, deri sa të marrin ngjyrë floriri në mënyrë uniforme. Largojini nga tigani dhe vendosini mbi letër kuzhine.
(burimi “Oggi.it”)