Nga Lezha Meta bën thirrje për unitet mes shqiptarëve, virtyt që na la trashëgimi Gjergj Fishta

Nga Lezha Meta bën thirrje për unitet mes shqiptarëve, virtyt që na la trashëgimi Gjergj Fishta
Presidenti Ilir Meta, i ftuar në veprimtarinë kulturore në nder të Gjergj Fishtës, lëshoi mesazhe uniteti, ashtu sikurse e lanë të parët tanë, duke iu referuar gjeniut të letrave shqipe, Gjergj Fishtës, i cili edhe pse i përkiste besimit katolik, me thënien e tij, “vërtetë kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë!”, kreu i shtetit e mori si shembull për të ardhmen e vendit tonë, në një kohë kur situata politike është jo pak e trazuar.

Mesazhi i plotë i Metës, sot nga Lezha:  

Me shumë kënaqësi pranova ftesën e Shoqatës “Kuvendi Folklorik Kombëtar”, për të marrë pjesë në veprimtarinë kulturore të organizuar në qytetin e mrekullueshëm të Lezhës, në nder të kolosit të letrave shqipe, At Gjergj Fishtës.

Edhe pse i përkushtuar ndaj një besimi, misioni i tij fisnik, që na la trashëgimi dhe prej të cilës ne frymëzohemi edhe sot, ishte Shqiptaria, heroi dhe misionari i kombit, që duhet të ndërmarrë impenjime shoqërore konkrete.

Të punojmë për Shqipërinë, të ruajmë unitetin, të mirën dhe të ardhmen e saj.

Sepse siç ka thënë edhe At Gjergj Fishta: "Vërtetë kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë!/Afp.al/

loading...
loading...