Mjedrat janë frut i pasur me antioksidantë, vitamina dhe minerale, janë të pasura me vitaminat e grupis B - B1 dhe B12 - si dhe vitaminë C. Në një gotë mjedra, ka vetëm 64 kalori.
Studimet tregojnë se mjedrat janë të mrekullueshme për problemet e veshkave dhe tensionin e lartë të gjakut.
Dieta me mjedra përfshin 4 ushqime brenda ditës. Njëri prej tyre, patjetër, përfshin proteinat që mund të merren nga peshku, mishi i pulës, mishi i viçit. Kjo dietë është e përshtatshme për personat që pëlqejnë mishin, sepse nuk e përjashton atë nga menyja. Çelësi i kësaj diete është përzierja e qumështit. Këtë duhet ta bëni me qumësht me pak yndyrë dhe mjedra.
Patjetër duhet t’i konsumoni të freskëta dhe jo të thata apo të ngrira. Mjedrat e ngrira mund të përdoren vetëm në përzierjen me qumësht.
Dita 1
Mëngjesi: Një gotë e gjysmë me mjedra dhe 5 – 6 lugë gjizë pa kripë
Paradreka: Përzierje me mjedra dhe qumësht me pak yndyrë
Dreka: Fileto pule dhe 1 domate, 2 gotë me mjedra
Darka: Përzierje me mjedra dhe qumësht me pak yndyrë
Dita 2
Mëngjesi: 100 gramë mjedra
Paradreka: 150 gramë mjedra
Dreka: 150 gramë peshk me 100 gramë perime, sipas dëshirës
Darka: 200 gramë mjedra dhe 100 gramë arra
Dita 3
Mëngjesi: 200 gramë kos dhe 100 gramë mjedra
Paradreka: 200 gramë mjedra dhe një grusht lajthi të papjekura
Dreka: 150 gramë mish viçi, sallatë nga lakra dhe karota
Darka: 2 mollë të pjekura me arra dhe rrush të thatë, 1 gotë mjedra