10 mite të rreme mbi seksin!

10 mite të rreme mbi seksin!
Nga Sofia Natella

Ne gratë e dimë shumë mirë: seksi nuk është një aksion i pastër mekanik, ashtu siç nuk është orgazma. Ndjenjat dhe emocionet vijnë në lojë, sigurisht, por mendimet gjithashtu kanë një peshë të caktuar. Kjo është arsyeja pse edhe ajo që ne mendojmë dhe dimë rreth seksit ndikon në mënyrën tonë të veprimit, si pozitiv ashtu edhe negativ.

Në fakt, duke menduar për seksin ne mund të nxisim emocionet, të zhvillojmë fantazi të reja erotike për të eksperimentuar me partnerin; njohja e seksit - me praktikë, por edhe me teori - dhe duke u informuar mund të na bëjë  të gjejmë ide të reja dhe të mësojmë koncepte që mund të revolucionarizojnë mënyrën tonë të përjetimit të seksualitetit. Për këtë arsye, është e rëndësishme që të heqim qafe disa koncepte "të gabuara", të ashtuquajtura mite të rreme për seksin, të cilat në vend që të lehtësojnë kënaqësinë, e pengojnë atë.

Sipas seksologut amerikan Corey Silverberg, gënjeshtrat kryesore që na tregojnë dhe që shpesh tregojmë për seksin, janë 10.

# 1 - Seksi është instinkt i lidhur me riprodhimin - Mirë, seksi lidhet me lindjen dhe ngjisvje e specieve. Por kënaqësia nuk është vetëm një efekt anësor për të nxitur qeniet njerëzore për të riprodhuar: "Ekziston qartë një komponent gjenetik në seks, por kjo nuk do të thotë se kjo është perspektiva më e dobishme ose e vërtetë për shqyrtimin dhe përjetimin e seksualitetit".

# 2 - Seksi është i thjeshtë dhe natyral - Duhet të dimë se si ta bëjmë atë - Çlirimi nga ideja e seksit si një prokreacion, i bën marrëdhëniet seksuale të fitojnë dimensione të reja: atë të kënaqësisë, emocionale, komunikuese.

Dhe edhe nëse ne instinktivisht e dimë se si të riprodhojmë, nuk është domosdoshmërisht dhe instinktivisht e njohur si të sigurojmë dhe të marrim kënaqësi. Ashtu si në çdo fushë tjetër, duhet të aplikojmë, të eksperimentojmë, të bëjmë gabime, të mësojmë.

# 3 - Burrat vijnë nga Marsi, gratë nga Venusi - "Kjo gënjeshtër përkthehet në forma të ndryshme: gratë duan të përqafojnë, meshkujt janë të vrazhdë, gratë komunikojnë përmes seksit, burrat përqendrohen vetëm në ndjenjat e tyre; burrat gjithmonë duan seks, gratë nuk ... Por, kur mendojmë apo dëgjojmë për seksin dhe si ta bëjmë, është pafundësisht më e komplikuar se sa të hyjmë në derën e djathtë të banjës publike". Shumë më mirë të përdorim ndjeshmëri dhe jo stereotipa gjinore.

# 4 - Seksi është spontan - "Shpesh na thuhet se seksi më i mirë është ai që thjesht ndodh. Në realitet, seksi ndodh rrallë dhe kjo është fakt.

Është e vërtetë që shumë çifte nuk flasin për seks para se të bëjnë këtë, por kjo nuk do të thotë që një ose ndoshta të dy partnerët nuk po mendojnë për seksin, pyesin kur do dhe si do të ndodhë.

Në të njëjtën mënyrë, është e vërtetë që dëshira seksuale duhet të trajnohet dhe të stimulohet, që për një çift që ka marrëdhënie seksuale duhet të jetë një zakon shumë i këndshëm: kjo është arsyeja pse edhe seksi i programuar mund të jetë tepër i dobishëm dhe emocionues.

Nuk mund të imagjinohet gjatë pritjes për një takim?

# 5 - Më shumë është më mirë - Më i madh, më i trashë, më e gjatë, më e re ... "Për disa, ndonjëherë është e vërtetë - ajo që nuk është e vërtetë është për të gjithë dhe gjithmonë": këto janë parametra që ndryshojnë bazuar në disponimin, partnerin, llojin e seksit që dëshironi të bëni.

Për më tepër, "na thuhet shpesh që gjithmonë duhet të përpiqemi të bëjmë seks më mirë, të provojmë diçka të re, të synojmë të arrijmë dhe të çojmë partnerin në lartësitë e reja të kënaqësisë.

Por disa studiues kanë vënë re se një qëndrim konkurrues mund të ketë efekt të kundërt, duke na bërë të shqetësuar dhe të brishtë për mënyrën se si ne kemi marrëdhënie seksuale. "Me pak fjalë: seksi nuk është një garë!”

# 6 - Seksi është një moment i veçantë - Pa dyshim, të kesh marrëdhënie seksuale mund të jetë shumë e bukur, edhe diçka magjike, por nuk duhet ta kthejmë në një mit: "Nëse e konsiderojmë seksin si një nga aktivitetet e shumta të jetës sonë të përditshme dhe mënyrat e shumta që ne komunikojmë, mund të kemi shumë më pak ankth se si, sa dhe kur e bëjmë atë".

# 7 - Seksi i mirë është një çështje e teknikës? Komunikimi? Kimi? - "Gënjeshtra nuk është se është e mundur të bëjmë seks të mirë, por ajo që është e mirë për një person është e mirë për ju.

Bërja e seksit të mirë nuk është si një recetë që është më mirë nëse i ndiqni udhëzimet në letër: ndiqni udhëzimet që ndoshta do të shtoni në përvojën tuaj, por jo për këtë, është e sigurt se do të përmirësoheni.

Bërja e seksit të mirë është rezultat i interpretimit personal dhe integrimit të këshillave dhe përvojës ".

# 8 - Ka një mënyrë të drejtë dhe një mënyrë të gabuar për të bërë seks - "E vërteta është se nuk ka rregulla (veçse të rriturit dhe pëlqimi) që të bëjmë seks në një mënyrë të shëndetshme dhe argëtuese".

Pa marrë parasysh sa shumë teori mund të jenë, është praktika e cila pëlqen dhe punon për ju. Askush nuk duhet të ndihet i papërshtatshëm ose i detyruar të bëjë seks në një mënyrë të caktuar ose në rrethana të caktuara vetëm për shkak se të tjerët e bëjnë këtë. "

# 9 - Përdorimi diçka artificiale në seks është e panatyrshme dhe është një simptomë e një problemi - "Natyra Nënë nuk na ka pajisur me lodra seksi dhe lubrifikantë, por për fat të mirë dikush i shpiku ato (shpikja e vibratorit është veçanërisht interesante): nuk ka asgjë të keqe në përdorimin e tyre dhe përdorimi i tyre nuk do të thotë se pa seks nuk do të funksiononte.

Nëse ata e bëjnë jetën seksuale më të kënaqshme apo emocionuese, pse jo? "

# 10 - Masturbimi është vetëm për të rinjtë ose të vetmuarit- "Masturbimi është një aktivitet që zgjat për shumicën e jetës sonë dhe pjesë e seksualitetit tonë, nuk është një sjellje e papjekur seksuale, ose për ata që nuk kanë një partner.

Përkundrazi, masturbimi është thelbësor për të eksploruar trupin tonë dhe fantazitë erotike, faktorë të rëndësishëm për ndërtimin e seksualitetit dhe për rrjedhojë duke e jetuar atë në një mënyrë të kënaqshme".