Dosja/ Izet Haxhia shkon në Gjykatën e Lartë, rrëzohet kërkesa për lirimin e tij nga qelia

Dosja/ Izet Haxhia shkon në Gjykatën e Lartë, rrëzohet kërkesa për lirimin e tij nga qelia
Për dosjen e Izet Haxhisë u vendos sot që ajo të interpretohet nga Gjykata e Lartë.

Prokuroria e Krimeve të Rënda vendosi sot, që çështja të kalojë për interpretim në Gjykatën e Lartë.

Por pas ringritjes së saj, sepse aktualisht ajo është jashtë funksionit, Gjykata e Lartë pritet të shqyrtojë mosmarrëveshjen.

Avokatët mbrojtës i kanë kërkuar gjykatës lirimin e klientit të tyre, me argumentin se derisa të shprehet Gjykata e Lartë, Izet Haxhia duhet të mbahet minimalisht në arrest shtëpiak.

Kërkesa e tyre është rrëzuar.

Avokatët thanë se Izet Haxhia ka kaluar një kohë të gjatë edhe në paraburgim në Turqi, dhe derisa të shprehet Gjykata e Lartë, nuk ka arsye të qëndrojë i izoluar.

Izet Haxhia është shpallur fajtor dhe është dënuar me 25 vite burg për vrasjen e ish-deputetit demokrat Azem Hajdari./ Afp.al

loading...
loading...